Voordracht : kom (heel) veel te weten over cucurbita’s op donderdag 11/10/18

Na de lange, hete en droge ( en ondertussen afgelopen) zomer 2018 en de recente viering van ons 40-jarig bestaan ( op 22 september jongstleden) is het weer tijd om alle aandacht te richten op onze tuin.

Eindelijk is er ook wat regen gevallen en zijn de laatste vruchten van ondermeer de cucurbita’s (courgette, pompoen…enz.) toch oogstklaar geraakt.

Laat dit dan ook meteen het onderwerp zijn waarover onze nieuwe voordracht op donderdag 11 oktober 2018 zal gaan  (Start 19.30 uur – zaal Hortelstraat 21 te Lillo). Voordrachtgeefster is Mevr. May Leysen

Welke rassen geven de smakelijkste oogst ? Grootste ? Hoe bewaren ?  Wat zaaien volgend (voor)jaar.

En vooral hoe verwerken en in welke gerechten?  En omdat we het niet kunnen laten zijn er ook enkele proevertjes voorzien die onze voordrachtgeefster May (Maria)  zal presenteren.

Dus opnieuw een boeiende en leerzame avond !!!

Het TUINHIER BESTUUR                                  Iedereen is van harte welkom!

Mededelingen

1 – De kookles/demonstratie  voorzien op donderdag 6 december 2018 zal door omstandigheden (onbeschikbaarheid lesgeefster)  verschoven worden naar woensdag 12 december 2018.  Zal zoals steeds doorgaan in de zaal ( aan de Hortelstraat 21 te Lillo ) – menu en inschrijvingen volgen later .

2 – Voor meer info en weetjes over TUINHIER LILLO kan je ook steeds terecht op onze website: www.tuinhierlillohouthalen.be Je kan hierbij ook nog verder doorloggen voor nog meer info maar dan moet je wel een eerst een inlogcode aanvragen bij onze (netwerkbeheerder) zijnde: Marcel Theunis  bereikbaar op 0479/89.41.83 of via mail marcel.theunis@telenet.be

3 – Nieuwe leden zijn steeds welkom : indien ze nu 20 euro betalen krijgen ze het magazineblad tot en met december’18 gratis en zijn ze eveneens lid voor gans 2019. Hun lidkaart bekomen ze in februari’19. Daarbij zijn ze dadelijk welkom op onze voordrachten en kunnen ze eveneens meteen meedoen aan de bestellingen voor 2019.  Ken je personen die tuinieren of interesse hebben in tuinieren (moes- of siertuin) en die nog geen lid zijn dan is dit toch goed nieuws. Vertel het hen. Alvast bedankt.