Voordracht donderdag 16 januari’20

Ook dit jaar willen we natuurlijk als bestuur van Tuinhier Lillo aan iedereen onze beste wensen overmaken voor 2020, een toch bijzonder  jaar( schrikkeljaar).

Een  goede gezondheid is en blijft belangrijk in het nieuwe tuinjaar, en hopelijk laten de weergoden ons niet in de steek.

En ook wij starten net zoals in 2019 met een kleine receptie (aanvang 19.00 uur)

Maar daarna gaan we het tuinjaar 2020 in en starten we met de 1ste voordracht van het nieuwe jaar (op donderdag 16 januari om 19.30 uur) rond het thema: BIO TUINIEREN met als voordrachtgever JEF STEVENS

 

We hebben de intentie om enkele voordrachten te organiseren  rond het thema: biologisch tuinieren. (januari en februari) gevolgd door een praktijkbezoek (in juni) aan een bio-tuin (Mangelmoes) – die toevallig op een boogscheut ligt van onze vergaderlokalen.

Het belang en aandeel van bio producten in onze voedselketen worden steeds belangrijker, en de korte keten (rechtstreeks van  kweker tot verbruiker) wint alsmaar aan belangstelling.

Zelf kunnen we natuurlijk deze principes ook toepassen in onze eigen tuin, maar hoe starten?

Groenten en bloemen door elkaar planten ? Geen grondkerende bewerking meer (respect voor het bodemleven)?  Groenbemesting toepassen? Ziekten en plagen bestrijden op een natuurvriendelijke manier (of product). Alternatieve bemesting?

Vele vragen die mogelijks een antwoord krijgen op deze voordracht(en).

Vragen en/of te behandelen thema’s zijn welkom (ook voor de voordracht van februari)

 

De voordracht gaat door in de zaal van het Ontmoetingscentrum  Lillo  – Hortelstraat 21 Houthalen

Aanvang 19.30 uur – 19.00 uur Receptie voorafgaand aan de voordracht

 

Het TUINHIER BESTUUR                                  Iedereen is van harte welkom!

 

PS: ZAADLIJSTEN – binnenbrengen voor 15 januari 2020  – LIJST POTGROND /MESTSTOFFEN voor 22 februari 2020