Voordracht 12/01/17

Op donderdag 12 januari 2017  starten we het nieuwe jaar en houden we onze 1ste voordracht (om 19.30 uur) met als thema:

De bodem verbeteren met (bio) bemesting (Voordrachtgever Rudy Vermeer)

Ondanks dat onze winkelrekken steeds vol liggen, met groenten en fruit, horen we echter ook steeds vaker het verhaal dat onze gronden stilaan uitgeput zijn/geraken, door overproductie en intensief gebruik – door mono teelt en bemesting (in functie van de vraag naar bepaalde gewassen), of het doorspoelen en ontbreken van belangrijke micro-organismen enz. …. In de bodem, waardoor onze gronden ook in de loop van de jaren een aantal elementaire elementen zijn gaan missen, wat zich dan weer vaak uit in allerlei ziektes die uiteraard moeten bestreden worden.

Over dit probleem (en alternatieve aanpak en oplossingen) willen we dan ook op deze 1ste voordracht dieper ingaan. M.a.w. Wat is de relatie tussen bodemvruchtbaarheid en gezondheid ?

We gaan op zoek naar oplossingen om terug ons voedsel te telen op een natuurlijke manier. Waarom was de voedingswaarde 20-30 zelfs 40 jaar geleden terug, veel hoger dan nu?

Een reis door de tijd met de natuur(elementen) als gids.

 

De voordracht gaat door in de zaal Hoeverheidegalm(Nieuwe Parochiezaal) – Hortelstraat 21 Lillo-Houthalen

Aanvang 19.30 uur – 19.00 uur Receptie

Het TUINHIER BESTUUR                                  Iedereen is van harte welkom!